27.07.2024.
HomeNovostiDvije osobe uhapšene u Kladnju: Policija pronašla arsenal oružja

Dvije osobe uhapšene u Kladnju: Policija pronašla arsenal oružja

Policijski službenici u Kladnju su uhapsili dvije osobe zbog sumnje na više krivičnih djela.

Kako su pojasnili iz Uprave policije MUP-a TK, Policijski službenici Policijske uprave Kladanj su, radeći na na prevenciji, suzbijanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u ranijem periodu, jučer pretresli porodičnu kuću, pomoćne objekte i automobil koji koriste osobe A.M (1991) iz Kladnja i S.M. (1997) iz Kladnja.

Prilikom prestresa su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela za koj se uhapšeni sumjiče.

Osim četiri mobilna telefona od kojih jedan sa SIM karticom, lovačka puška – karabin “Crvena zastava” kalibra 30 -06 sa optičkim nišanom, pronađeni su i drugi predmeti.

“Pronađen je i “Leupold Mark” sa pet metaka kalibra 30 -06, jedan optički nišan ” D141”, jedan gasni pištolj “Ekol Volga” sa okvirom i 4 metka, jedan startni pištolj “Olimpic”, dijelovi oružja – dvije cijevi za pištolj, jedan okvir sa 6  metaka, 7 metaka kalibra 30 – 06, 4 metka kalibra 8X57mm , 1 metak 9.19 mm, 1 okvir za pištolj i i 41 metak kalibra 9 mm,  1 kutija plave boje “Blanc” u kojoj se nalazi 21 metak kalibra 8 mm, 1 kutija sa natpisom “Maxxtech” u kojoj se nalazi 37 metaka kalibra 9 mm, pvc kutija zelene boje u kojoj se nalazi 8 metaka kalibra 8 mm, dvije kape tzv “fantomke”, 3 metka za sačmu kalibra 12 mm, 5 metaka neutvrđenog kalibra i jedna boš pumpa za šumski zglobni traktor”- piše u saopštenju MUP-a TK.

Uhapšeni se sumnjiče za više krivičnih djela, odnosno, Teška krađa, Oštećenje tuđe stvari i  Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnh materija. Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni će, uz Izvještaj sa dokazima, biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti