14.04.2024.
HomeSportPetar Sučić odlučio nastupati za Nogometnu reprezentaciju Hrvatske

Petar Sučić odlučio nastupati za Nogometnu reprezentaciju Hrvatske

Mladi 20-godišnji veznjak zagrebačkog Dinama Petar Sučić donio je odluku da će u budućnosti predstavljati Hrvatsku, umjesto Bosne i Hercegovine u kojoj je do sada bio član mlađih uzrasta.

“Petar Sučić, koji je iz Iskre iz Bugojna i Zrinjskog iz Mostara stigao u redove zagrebačkih Modrih, odlučio je u budućnosti braniti hrvatske boje, nakon što je tijekom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine”, potvrdio je Hrvatski nogometni savez (HNS) na svojim službenim stranicama.

Sučić je o svojoj odluci već obavijestio Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

“Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju”, poručio je Petar Sučić.

Hrvatski nogometni savez pripremio je potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te će je dostaviti FIFA-i na odobrenje. Po završetku postupka, u slučaju pozitivnog raspleta, Sučić bi imao pravo odjenuti hrvatski dres.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti