23.04.2024.
HomeNovostiOtkrivena plantaža kanabisa bande sa Balkana

Otkrivena plantaža kanabisa bande sa Balkana

Pripadnici policijskih snaga njemačkog grada Kleve, u saveznoj pokrajini Rajna- Vestfalija otkrili su plantaži kanabisa i uhapsili četiri osumnjičena, od kojih su dvojica državljani Srbije.

Kako prenose njemački mediji, riječ je o profesionalno zasađenoj plantaži gdje se nalazilo najmanje 1000 stabljika, a plantaža je bila locirana u podrumu ispod jednog skladišta.

Do otkrića plantaže policija je došla na osnovu dojave svjedoka koji je sasvim slučajno vidio zasade.

Biljke su bile zasađene u praznom bazenu koji se nalazio u podrumskom prostoru, a još najmanje 1000 stabiljika je pronađeno uskladišteno. O količni zasada govori i podatak da je policija dva dana praznila skladište i nosila stabljike na uništavanje.

Pored državljana Srbije, uhapšena su još dvojica osumnjičenih. Neki mediji prenose da su oni njemački državljani. Ipak, riječ o daleko većoj organizaciji, koja je bila dobro uigrana s obzirom na količinu narkotika kojom su trgovali. Policija nastavlja istragu s ciljem pronalaženja i ostalih osumnjičenih, jer se vjeruje da su uhapšeni samo “izvršioci radova”, a da su drugi ti koji su drogu stavljali u promet.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti