23.02.2024.
HomeSportPoseban gost na Skupštini KK Sloboda Dita trebao bi biti Terrel Castle

Poseban gost na Skupštini KK Sloboda Dita trebao bi biti Terrel Castle

Kao što je najavljeno u četvrtak Senad Džambić s grupom tuzlanskih privrednika najavio je ulazak u košarkaški svijet tako što će napraviti fuziju između OKK Sloboda i KK Sloboda Dita.

Prema saznanjima, na osnivačkoj Skupštini 14. februara poseban gost bi trebao biti Terrel Ray Castle poznatiji u gradu košarke kao “Terry Bosanac”.

Tako mu je skandirao krcat hram košarke dvorana Mejdan. Pored Terryja grupa poduzetnika razmišlja da vrati i druge klupske legende poput Hukića, Vujovića, Suljanovića, Tanasilovića, Stojkovića, Bosnića, kao i fiziotarapeuta Elvira Bijedića, te  savjetničku uslugu našeg najboljeg sudije – Ademira Zurapovića.

Kao što je najavljeno želja je da na mjesto sportskog direktora sjedne nekadašnji igrač i najmlađi kapiten ovog kluba Jasmin Hukić, a na trenersku klupu proslavljeni trener – Vedran Bosnić.

Podsjetimo, KK Sloboda Dita je dva puta bila prvak BiH i to 1994. , i 1996.godine, dok su Kup BiH osvojili pet puta. Svi ljubitelji čarobne igre pod obručima u gradu soli vjeruju da će ovaj projekat uspjeti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti