20.06.2024.
HomeNovostiNovi letovi iz Tuzle

Novi letovi iz Tuzle

Menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli i predstavnici aviokompanije Lumivings iz Grčke potpisali su ugovor o saradnji. Ugovor uz nove aviolinije sadržava i uspostavu baze.

Od 18. decembra putnici će moći putovati na ukupno pet destinacija: Švedska, Danska, Holandija i Njemačka, ali i po prvi put će putnici moći putovati i u Tursku, odnosno Istanbul.

Iz Međunarodnog aerodroma kažu da će ovim potpisivanjem putnici ponovo moći ići na one najudaljenije destinacije, a ukoliko bude više zainteresovanosti putnika, od januara će uslijediti i uvođenje novih destinacija.

DŽEVAD HALILČEVIĆ, ravnatelj Međunarodne zračne luke Tuzla

“Naši građani koji su imali desetogodišnju naviku da putuju prema Švedskoj, Danskoj, Holandiji i Njemačkoj i dalje će moći nastaviti. Obzirom da se radi o vrlo kratkom vremenu do početka operacija, preciznije 18. decembar, mi smo trenutno izabrali 5+1 destinaciju za početak, a ako bude dobar odziv putnika, što je vrlo bitno, već u januari ćemo najaviti još dodatne destinacije.”

DIMITRIJ KREMIOTIS, menadžer aviokompanije “Lumiwings”

“U saradnji sa našim novim partnerom, aerodromom Tuzla, ovom prilikom najavljujemo da će aviokompanija Lumivings početi sa operacijama od 18. decembra 2023.”

IRFAN HALILAGIĆ, premijer Tuzlanskog kantona

“Uradili smo tu rad samih putnika, radi naše dijaspore, a onda i naravno, nesumnjivo pozitivnog uticaja na trgovinu i turizam Tuzlanskog kantona.”

Dok letovi kreću od 18. decembra, putnici već od danas mogu kupiti karte po promotivnim cijenama od čak 75 eura, a su to destinacije Štokholm, Švedska, Halmštad, Švedska, Mastriht, Holandija, Sarbruken, Njemačka, Esbjerg, Danska, te Istanbul, Turska, a to je trenutno u pripremi.

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić navodi da će se i dalje raditi i na uređivanju Međunarodnog aerodroma Tuzla kako bi se privukle i druge aviokompanije i kako bi se proširio obim djelovanja na ovom Tuzlanskom aerodromu.

Vlada Tuzlanskog kantona je nedavno odobrila oko pet miliona KM za subvencije aviokompanijama koje će letjeti iz Tuzle i raspisan je javni poziv na koji se javila grčka kompanija Lumivings.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti