19.06.2024.
HomeSportReprezentativci BiH osvojili četiri medalje na SP u Portugalu

Reprezentativci BiH osvojili četiri medalje na SP u Portugalu

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u kikboksu osvojili su četiri medalje, tri u seniorskoj i jednu u konkurenciji veterana, na Svjetskom prvenstvu u portugalskom gradu Albufeira.

Jasmina Merdić se u polufinalnoj borbi pobjedom protiv Čehinje Lucije Mlejnikove plasirala u finale, gdje će se za titulu prvakinje svijeta boriti protiv Srbijanke, Lee Blagojević.

Zlatnu medalju u konkurenciji veterana osvojio je Adnan Redžović, u kategoriji iznad 94 kg,  savladavši predstavnike Njemačke i Hrvatske, te u finalnoj borbi takmičara iz Austrije.

Bronzana odličja izborili su Alija Tucak, kategorija iznad 91 kg u K1, koji je u kvalifikacijama savladao predstavnika Brazila, ali je zaustavljen od Ukrajinca Romana Shcherbatiuka,  te Dino Ružnić, kategorija do 74 kg u light contactu, nakon tri pobjede u kvalifikacijama protiv predstavnika Brazila, Poljske, Slovenije,  dok je u polufinalnoj borbi poražen od takmičara iz  Austrije.

Bez medalja su ostali članovi reprezentacije koji su ostvarivali pobjede u kvalifikacijama, ali  ovog puta nisu uspjeli izboriti plasman za medalju, a to su: Jana Đerić, Rijad Kasapović, Vedad Ćutuk, Jasmin Ramić, Albert Ugrinčić, Cvijetin Vujanović, Mesud Selimović, Amar Lugan, Abdulkerim Šehović, Faris  Svaraka, Tarik  Okerić i Nikola  Drobnjak.

U vodstvu reprezentacije bili su: selektor Salko Zildžić,  treneri, Elvedin Dubravac, Bećo Durdžić, Dimitrija Jovanović, Šemso Šabanović, Borislav Vujanović, Ermin Lugan, Adnan Redžović te suci  Dragana Vitoković i Neđo Bratić, saopćeno je iz Kikboks saveza BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti