27.07.2024.
HomeSvijetZločin u Čikagu iz mržnje prema muslimanima: Dječak (6) iz Palestine ubijen...

Zločin u Čikagu iz mržnje prema muslimanima: Dječak (6) iz Palestine ubijen sa 26 uboda vojničkim nožem, majka u teškom stanju

Policija je uhapsila 71-godišnjeg muškarca iz predgrađa Čikaga zbog sumnje da je usmrtio šestogodišnjeg dječaka i teško ranio njegovu majku (32) zbog sukoba na Bliskom istoku.

Muškarac je navodno priznao da je napao dječaka i ženu zbog toga što su muslimani i kao odgovor na rat između Izraela i Hamasa.

– Detektivi su uspjeli utvrditi da su obje žrtve ovog brutalnog napada bile na meti osumnjičenog zbog toga što su muslimani i zbog tekućeg sukoba na Bliskom istoku – navodi se u saopćenju šerifa okruga Vil objavljenog na društvenim mrežama.

Policajci su pronašli žrtve u subotu kasno ujutro u naselju u kući 65 kilometara od Čikaga.

Dječak, koji je u bolnici proglašen mrtvim, izboden je 26 puta velikim nožem, prema rezultatima obdukcije, a žena je na tijelu imala desetine uboda i ona se nalazi u teškom stanju.

– Osumnjičeni za zločin pronađen je u subotu ispred kuće kako sjedi uspravno na zemlji sa posjekotinom na čelu – saopćila je policija.

Policija ga je optužila ubistvo prvog stepena i pokušaj ubistva prvog stepena odnosno dvije tačke optužnice za zločine iz mržnje i napad pomoću smrtonosnog oružja.

Vlasti nisu objavile imena preminulih, ali je lokalna kancelarija Savjeta za američko-islamske odnose planirala nedjeljnu konferenciju za novinare sa članom porodice i identifikovala žrtve kao palestinsko-američkog dečaka Vejda Al-Fajuma, koji je nedavno napunio 6 godina i njegovu majku Hanan Šahin.

Majka i sin su dvije godine živjeli u prizemlju kuće, a osumnjičeni im je bio stanodavac.

Žena je suprugu poslala tekstualne poruke koje je dobila od osumnjičenog

– Vi muslimani morate umrijeti – napisao je navodno prije napada.

Ovaj zločin su mnogi nazvali najgorom noćnom morom.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti