07.05.2024.
HomeNovostiTrudnica i policajac povrijeđeni u naletu pasata, od vozača oduzeta droga

Trudnica i policajac povrijeđeni u naletu pasata, od vozača oduzeta droga

Trudnica M.D. i policajac povrijeđeni su sinoć u centru Sarajeva kada je prilikom policijske kontrole auta na njih naletio pasat.

Prilikom policijske kontrole pežoa kojeg je vozila M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine u to auto je udario pasat kojim je upravljao Sarajlija E.K.

“Pasat je potom udario u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru. Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo”, navode iz MUP-a KS.

M.D. je prevezena ka Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nako čega je upućena na kućno liječenje.

“Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici PS Centar. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je E.K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni od 13.797,05 KM i od njega je privremeno oduzeto vozilo. Opštinskom sudu u Sarajevu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj. Izvršenim pretresom kod E.K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja svojim izgledom asocira na spid”, navode iz policije.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti