19.06.2024.
HomeNovostiVozač koji je udario trudnicu i policajca ima dug od 14 000...

Vozač koji je udario trudnicu i policajca ima dug od 14 000 KM zbog prekršaja u saobraćaju, dobro poznat policiji

Kako portal “Avaza” saznaje, vozač Passata koji je sinoć udario trudnicu i policajca je Enes Kozić iz Sarajeva.

Kozić je odranije poznat policiji, a prije tri godine bio je pretučen i bačen mu je molotovljev koktel na porodičnu kuću.

Detalji događaja

– Dana 12.10.2023. godine u 22:25 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Prilikom kontrole putničkog motornog vozila Peugeot kojim je upravljala M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, od strane putničkog motornog vozila VW Passat, kojim je upravljao E.K. iz Sarajeva, došlo je do udara u motorno vozilo Peugeot, nakon čega je vozilo Passat udarilo u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru. Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M.D. prevezena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nako čega je upućena na kućno liječenje. Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici PS Centar – saopćeno je iz MUP-a KS.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E.K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM i od njega je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Prekršajni postupak

– Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj. Izvršenim pretresom kod E.K. je pronađen i oduzet jedan paketić s materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri – naveli su iz MUP-a KS.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti