03.05.2024.
HomeSportSloboda dogovorila sve sa novim trenerom

Sloboda dogovorila sve sa novim trenerom

Fudbaleri Slobode će danas početi pripreme za novu sezonu, a poznato je ko će Tuzlake voditi sa klupe.

Kako saznaje Faktor bit će to Zlatan Nalić, koji je dogovorio sve detalje, ali još nije potpisao ugovor i neće se pojaviti na prozivci. Naime, Naliću je ostalo da riješe neke tehničke probleme i zbog toga se treba vratiti u Švedsku. Nakon toga preuzet će kormilo, a do tada će sa ekipom raditi njegov prvi saradnik Darko Mitrović.

U Slobodi još tragaju za trenerom golmana, a kako saznajemo već je dogovoren dolazak nekoliko iskusnih fudbalera s kojima će Sloboda napasti prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i tako izboriti ekspresan povratak u bh. elitu, što i jeste prvi i glavni cilj.

Dres kluba sa Tušnja u narednoj sezoni trebali bi nositi Anes Vazda, Dino Kalesić, Kenan Dervišagić, a njima bi se mogao priključiti i Emir Dilaver.

Izvjesno je da ostaju Muharem Ćivić, Said Husejinović, da će vraća iskusni golman Azir Muminović, a da bi opremu Tuzlaka mogao zadužiti još jedan golman – Tarik Abdulahović.

No, to nije sve, jer će Tuzlaci angažovati još nekoliko mlađih igrača, a birat će pažljivo zbog U21 pravila, prema kojem četiri igrača mlađa od 21 godine moraju bit u zapisniku, trojica igrati poluvrijeme, a jedan završit utakmicu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti