Inspektori “češljaju” ugovore Slobode, Tuzla Cityja i Zvijezde

0

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona obavili su razgovor s uposlenicima Fudbalskog saveza TK i izuzeli dokumentaciju i ugovore vezane za FK Sloboda u periodu od pet godina.

No, pod “lupom” su i ugovori FK Tuzla City te NK Zvijezda Gradačac, piše Klix!

Iz Fudbalskog saveza TK potvrdili su da je kriminalistička policija prethodne godine, ali i prethodne sedmice obavila razgovor s uposlenicima saveza te da je izuzeta dokumentacija i ugovori vezani za rad FK Sloboda u periodu od 2014. do 2019. godine.

No, nove informacije mogle bi biti vrlo važne općenito za fudbal u našoj zemlji, a one kažu da je Federalno ministarstvo finansija zatražilo da se dostave na uvid svi ugovori FK Tuzla City i NK Zvijezda Gradačac iz perioda od 1. januara 2017. godine do dana podnošenja zahtjeva.

“Nadalje, Federalno ministarstvo finansija – Odsjek za obavještavanje i istrage poslalo je zahtjev da se svi ugovori FK Tuzla City i NK Zvijezda Gradačac u periodu od 1. januara 2017. godine do dana podnošenja zahtjeva, kopiraju i dostave na uvid”, navedeno je iz Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona za Klix.ba.

Iz Fudbalskog saveza TK naglasili su nam kako će uvijek stajati na raspolaganju pravosudnim i policijskim institucijama, ali i sredstvima javnog informisanja u cilju transparentnog izvještavanja javnosti. S obzirom na to da su istrage najvjerovatnije u toku, iz FS TK nisu bili u mogućnosti podijeliti više informacija.

Ova vijest dolazi u trenucima kada je FK Sloboda ispala iz Premijer lige BiH, a Tuzla City je u posljednjem kolu izborio opstanak. U medijima se nekoliko dana pominjala moguća fuzija dvaju klubova, no od toga najvjerovatnije neće biti ništa.

Međutim, nakon što je prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić obavio razgovor s navijačima Slobode, udruženjem Fukare Tuzla, dobio je podršku navijača i oni zahtjevaju njegov dolazak na mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda.