02.05.2024.
HomeSportTužilaštvo u Skoplju sumnjiči državljanina BiH za zlostavljanje maloljetne kćerke

Tužilaštvo u Skoplju sumnjiči državljanina BiH za zlostavljanje maloljetne kćerke

Državljanin Bosne i Hercegovine, koji živi u Skoplju, osumnjičen je za zlostavljanje i zanemarivanje 14-godišnje kćerke, saopštilo je danas skopsko tužilaštvo.

Osnovno javno tužilaštvo “Skoplje” navelo je da je pokrenulo postupak protiv 45-godišnjeg državljanina BiH, sa privremenim boravištem u Skoplju, za kog postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo zanemarivanje i zlostavljanje djeteta.

Tužilaštvo navodi da je osumnjičeni od septembra 2022. do 28. marta ove godine zlostavljao rođenu kćerku grubim zanemarivanjem dužnosti njege i vaspitanja.

Navodi se da je, “kao otac i jedini roditelj sa kojim je živjelo dijete rođeno 2008. godine, redovno putovao u inostranstvo i ostavljao kćerku samu, bez odgovarajućeg roditeljskog staranja i bez obezbijeđene hrane i higijene”, da je po povratku sa putovanja “nad djetetom vršio psihičko i fizičko nasilje, koristeći kaiš i udaranje kao sredstvo za njeno vaspitanje” i da je “jednom prilikom pokušao i da je ubode nožem”.

Dodaje se da je osumnjičeni zaposlio 14-godišnju kćerku u poslastičarnici da radi tokom vikenda i da je njenu zaradu koristio za otplatu sopstvenih dugova.

Tužilaštvo je kao primjer zlostavljanja navelo i to da je osumnjičeni svojoj kćerki, kada 22. marta nije otišla u školu jer joj je pozlilo kod kuće, prijetio preko telefona iz inostranstva da će je prebiti kad se vrati jer je bila odsutna.

“Ovakvo ponašanje kod žrtve izaziva stalni strah i stres, kao i osećaj napuštenosti i odsustva roditeljske brige”, navodi Osnovno javno tužilaštvo Skoplje.

Sudiji za prethodni postupak u krivičnom sudu u Skoplju tužilaštvo je podnijelo prijedlog da osumnjičenom državljaninu BiH odredi pritvor zato što “postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, kao i posebne okolnosti koje ukazuju na to da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili da će ponoviti krivično djelo”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti