18.04.2024.
HomeSportPranjić bi mogao napustiti klupu Slobode

Pranjić bi mogao napustiti klupu Slobode

Igor Bišćan, bivši fudbaler Liverpoola i nekadašnji reprezentativac Hrvatske, jučer je imenovan za trenera zagrebačkog Dinamo.

U Nogometnom savezu Hrvatske (HNS) odmah su krenuli u potragu za selektorom mlade reprezentacije. Kao prvo ime u tamošnjoj javnosti pominjan je Ivica Olić.

Međutim, nešto se tu očito promijenilo u jednom danu. Kako piše Germanijak, Olić razmišlja i možda ipak neće sjesti na klupu U-21 reprezentacije, prenosi Faktor.

Ko bi onda mogao biti Bišćanov nasljednik? U fudbalskim krugovima priča se da će to u svakom slučaju biti neko od bivših reprezentativaca Hrvatske, u HNS-u žele nastaviti s tom praksom, razvijati i kroz svoje selekcije bivše reprezentativce u kvalitetne trenere.

Već se pominje nekoliko imena, navodi dalje Germanijak, a jedan od kandidata je i Danijel Pranjić. Osim njega isti izvor navodi kako se pominju i Jerko Leko, Niko Kranjčar, te Nikica Jelavić.

Pranjić je nedavno preuzeo Slobodu iz Tuzle. S obzirom da nema profi licencu, ekipu na utakmicama vodi Sabit Šljivo, ali je jasno da sve konce u svojim rukama drži Pranjić.

Bivši reprezentativac Hrvatske odradio je tek jedan meč na Tušnju (poraz od Sarajeva 2:3), a sutra Pranjiću i Tuzlacima slijedi veliki – derbi začelja protiv Posušja. Vidjet ćemo da li će mu to biti i posljednja utakmica u PLBiH…

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti