27.04.2024.
HomeSportPranjić: Sarajevo je bilo izgubljeno, a mi smo se uplašili pobjede i...

Pranjić: Sarajevo je bilo izgubljeno, a mi smo se uplašili pobjede i počeli filozofirati

Danijel Pranjić nije danas sjedio na klupi Slobode, koja je poražena od Sarajeva na Tušnju s 2:3.

Razlog je neposjedovanje licence, ali je nakon utakmice Pranjić dao svoj komentar.

Uplašili smo se pobjede”, konstatirao je odmah Pranjić i nastavio:

“Imali smo 2:0, kontrolirali utakmicu kroz posjed, vidjelo se da je Sarajevo izgubljeno i nisu znali kako reagirati na naš posjed. Izlazili smo vrlo jednostavno, a na 2:0 smo počeli filozofirati. Izađemo iz presinga, dođemo do zadnjeg veznog, a kad smo trebali tražiti nekog naprijed, vraćali bi loptu golmanu.”

Posebno su mu zasmetale neke tehničke greške igrače, koje su mu i neshvatljive.

“Neshvatljivo je da igrač prima loptu kao da je mali fudbal. Da je gazi džonom, a na ovom terenu se to ne smije raditi. Moraš je primiti unutarnjom i dati kvalitetan pas. Onda se desio i taj penal koji neću komentirati i to je okrenulo utakmicu”, rekao je Pranjić i nastavio:

“Na 2:1 sam osjetio da se vratio strah u igrače. Sve što sam zatekao prvog dana – glava je bila dolje, a nije bilo razloga za to jer smo vodili 2:1. Okrećemo se sljedećoj utakmici, ako budemo igrali kao danas prvih 30 minuta, onda se nemamo čega bojati. No, lako je to reći. Moramo to i napraviti i pretvarati to u 45, 60 minuta i tako dalje.”

Sretan je jer je ekipa danas izašla sa željom da igra za gol više, što je njegova filozofija.

“Trebat će vremena da igrači prihvate ovaj način igranja. Sloboda je danas izašla i htjela igrati i to je bitno. To je moja filozocija, ali i oni morajju prepoznavati neke situacije na terenu, a ne doslovno se držati nekih stvari koje su napisane na papiru”, zaključio je hrvatski stručnjak.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti