25.04.2024.
HomeSportFudbaleri Slobode otputovali na glavni dio priprema, igrat će Medulin Cup

Fudbaleri Slobode otputovali na glavni dio priprema, igrat će Medulin Cup

Nakon više od tri sedmice treniranja u Tuzli, ekipa Slobode je danas otputovala u Medulin, gdje će obaviti glavni dio priprema pred nastavak proljetnog dijela sezone.

Šef stručnog štaba Adnan Jahić na pripremama može računati na sve fudbalere. Od početka priprema prvotimci su trenirali na pomoćnom stadionu Tušanj, a odigrali su i prijateljski susret protiv Bratstva iz Gračanice. Slavili su sa 3:1, a pogotke su postigli Vranješ, Devedžić i Komazec.

U Medulinu će crveno-crni odigrati još tri prijateljske utakmice u okviru Medulin Cupa. Već sutra očekuje ih duel protiv Krupe, člana Prve lige RS. Drugi susret na rasporedu je 3. februara, protivnik je NK Jarun član hrvatske SuperSport Prve nogometne lige, dok je treći kontrolni meč zakazan za 6. februar kada će Sloboda odmjeriti snage s NK Kustošija, također članom hrvatske SuperSport Prve nogometne lige.

Od 8. do 9. januara biće odigrana još jedna pripremna utakmica, protivnik će biti poznat naknadno, zavisno od prethodnih rezultata tima u okviru Medulin Cupa.

Nakon toga ekipa se vraća u Tuzlu gdje ih očekuje posljednji dio priprema pred utakmicu 1/8 finala Kupa BiH, kada dočekuje Slogu Meridian, a istom protivniku gostuje na otvaranju proljetnog dijela prvenstva.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti