19.04.2024.
HomeSportGigović počastio Banjalučane penalom u nadoknadi

Gigović počastio Banjalučane penalom u nadoknadi

Fudbaleri Borca su na nestvaran način stigli do pobjede nad Posušjem u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Slavili su Banjalučani sa 2:1, a sve se odigralo praktično u sudijskoj nadoknadi.

Gabrijel Boban je u 90. minuti doveo goste u vodstvo, a onda Borac s dva diskutabilna pogotka dolazi do preokreta! Prvo je do poravnanja banjalučki tim stigao golom kojem je vjerovatno prethodio ofsajd, a onda je Miloš Gigović, nakon jednog bezazlenog duela Pavlovića i Kulašina u kaznenom prostoru, Banjalučane “počastio” i penalom. Dosudio ga je nakon konsultacija s pomoćnikom, no, krenimo od početka.

Prisutni na stadionu Mlakve u Bosanskom Novom malo toga zanimljivog su mogli vidjeti tokom prvih pola sata meča. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena.

Prvu ozbiljniju priliku Borac je imao u 35. minuti. Jurilj je pružio loptu u prostor za Tatara, koji je zatim centrirao, ali Piščević je jedva okrznuo loptu glavom u petercu te bio neprecizan.

Svega minut kasnije stopostotnu šansu nije realizovao Subić, kojeg je odlično poslužio Mrkaić. Kapiten Borca je šutirao preko gola Posušja iz povoljne pozicije.

Na drugoj strani zaprijetio je Milanović u 41. minuti šutem iskosa, ali poslao je loptu iznad gola Banjalučana.

Tako je ostalo 0:0 do odlaska ekipa na odmor, a drugo poluvrijeme donijelo je nešto više uzbuđenja.

Centimetri su Posušje dijelili od vodstva u 47. minuti. Jović je šutirao iz slobodnjaka i uzdrmao prečku, a potom je lopta pala blizu gol-crte.

Deset minuta poslije je i Vukoja imao odličnu šansu, ali je šutirao pored gola, da bismo u 64. minuti vidjeli veliki promašaj Mrkaića na drugoj strani.

U 65. minuti Kulašin bježi odbrani Posušja i pogađa, ali gol je poništen zbog ofsajd pozicije. Nakon ponovljenog snimka, utisak je da je Borac u tom slučaju oštećen.

Uslijedio je veliki pritisak Borca u narednim minutama, dobru priliku je propustio rezervista Lukić, a ni nekoliko sjajnih prodora Kulašina nije donijelo promjenu.

Posušje se branilo i čekalo šansu iz kontranapada, a dočekalo ju je u 90. minuti! Gabrijel Boban je sjajno primio jednu loptu na centru igrališta, potom je povukao ka golu, izborio se s dva defanzivca Borca, a onda izvrsno matirao Ćetkovića za 0:1!

U 92. minuti Borac preko Nedeljka Piščevića dolazi do poravnanja, no teško se oteti utisku da je bio u ofsajdu dok mu je Zakarić slao pas, a onda je u 95. minuti od strane Gigovića dosuđen i nepostojeći penal za Borac nakon što je Pavlović bio u duelu s Kulašinom.

Zakarić je s bijele tačke pogodio za 2:1, a treba pomenuti i jedan zanimljiv statistički podatak. Omjer u faulovima je bio 8-29.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Borac – Posušje 2:1 (Piščević 90+3’, Zakarić 90+5’ / Boban 90’)

Stadion: Mlakve (Bosanski Novi). Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška)

BORAC: Ćetković, Andrić, Gajić, Vojnović, Subić, Popara, Ninković, Piščević, Jurilj, Tatar, Mrkaić.

POSUŠJE: Kukić, Lučić, Horić, Pavlović, Bešlić, Landeka, Roca, Brković, Milanović, Jović, Boban.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti