28.03.2024.
HomeNovostiSatnica za brojače glasova 4,5 KM

Satnica za brojače glasova 4,5 KM

Satnica za brojače glasova angažovane u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra” iznosi 4,5 marke, zbog čega mnogi odustaju od tog angažmana, potvrđeno iz Centralne izborne komisije BiH.

“Ljudi odustaju, neko zato što mu ne odgovaraju smjene, jer se radi u tri smjene, a neko iz nekih drugih razloga, možda i finansijskih, pa je upućen javni poziv za angažovanje dodatnog broja ljudi. U skladu s tim, vjerovatno će se morati izvršiti realokacija sredstava u okviru budžeta CIK-a”, kaže Pirićeva za Capital.

Ona dodaje da se budžet za te namjene kreira u visini budžeta i sredstava utrošenih na prethodnim izborima.

“Ove godine za bruto naknade za osobe angažovane na određeno predviđeno je 224.000 KM, a stavka Naknade za troškove zaposlenih po ugovoru o djelu je 69.000 KM”, precizira Pirićeva.

Podsjećamo, CIK je prije dva dana donio Naredbu o ponovnom, odnosno kontrolnom brojanju glasova za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske. Otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića biće sutra, a brojanje će biti organizovano u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu u 15:30 časova.

Ponovnom brojanju mogu prisustvovati svi akreditovani posmatrači političkih stranaka, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditovani posmatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje. Pored toga, prisustvo će biti omogućeno i zainteresovanim medijskim ekipama.

Prema posljednjim nepotpunim rezultatima koje je objavio CIK BiH, kandidat SNSD-a za predsjednika Srpske Milorad Dodik dobio je 291.915 glasova, a njegov najozbiljniji protivkandidat Jelena Trivić koju su podržali PDP, SDS i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića osvojila je 262.969 glasova.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti