20.07.2024.
HomeNovostiFUP uhapsio pet policajaca

FUP uhapsio pet policajaca

U akciji kodnog naziva “Drum” uhapšeno je pet policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koje terete za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

“U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na pet lokacija na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom je slobode lišeno pet osoba M.K. (51), A.F. (51), J.K. (31), M.H. (48) i Š.A. (47), a radi se o ovlaštenim službenim licima MUP-a KS”, navode iz FUP-a.

Kako dodaju, uhapšene terete da su u posljednjih godinu dana posredno ili neposredno zahtijevali, zaprimili i prihvatili novčanu nagradu, drugu korist i obećanje nagrade za sebe ili drugog, koristeći svoj službeni položaj.

“Takođe i da su posredovali da službena osoba u Federaciji izvrši ili ne izvrši službenu radnju, te su kao službene osobe u Federaciji iskorištavali svoj službeni položaj i ovlaštenje, prekoračivši granice svoje službene ovlasti i ne obavivši svoje službene dužnosti, čime su sebi ili drugome pribavili protivpravnu imovinsku korist u za sad neutvrđenom iznosu”, dodaje se u saopštenju.

Oni će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti