24.10.2024.
HomeSportIrfan Smajlagić novi selektor rukometne reprezentacije BiH

Irfan Smajlagić novi selektor rukometne reprezentacije BiH

Irfan Smajlagić postao je novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tako će Smajlagić predvoditi Zmajeve u predstojećim kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Tu informaciju prenio je Avaz, pošto se i dalje čeka da Rukometni savez BiH da zvaničnu potvrdu, a član Upravnog odbora Kenan Magoda rekao je da Savez faktički i ne postoji.

“S obzirom da Rukometni savez službeno i faktički ne postoji, najmanji problem nam je selektor. RSBiH nema ID broj, blokirani su svi mogući računi, nema svoje kancelarije jer smo istjerani iz kancelarije RSBiH u Ćemaluši. To izgleda nije briga nikoga, jedina briga je selektor. Ne možemo prvo praviti krov”, rekao je Magoda za Avaz.

Upravni odbor RSBiH je nakon imenovanja najavio da će pokrenuti radnje i po pitanju ID broja, ali je trenutno svakako aktuelna stvar izbora selektora koji treba nacionalni tim povesti u još jedne kvalifikacije za EP.

Nemamo čarobni štapić da riješimo odmah probleme s kojima je neko drugi kroz 10 prethodnih godina raznio Rukometni savez. Volio bih da vidim tog stručnjaka na mjestu bilo kog člana Upravnog odbora. Ovaj UO radi odlično i izuzetno predano, prvo radimo na detektiranju problema o kojima niko drugi nije htio da priča”, izjavio je Magoda.

Na pitanje o konkretnoj fazi pregovora sa selektorom nije odgovorio, dok se ostalo očito svodilo na odbrambeni mehanizam.

Od ranije znamo da je novi UO RSBiH za selektora još 3. avgusta predložio Smajlagića, ali skoro dva mjeseca poslije toga njegovo imenovanje nije završeno. Sve do sinoć.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti