14.07.2024.
HomeNovostiSEMIR EFENDIĆ PODRŽAO ŽELJKA KOMŠIĆA: Stranka za BiH i DF dogovorili postizbornu...

SEMIR EFENDIĆ PODRŽAO ŽELJKA KOMŠIĆA: Stranka za BiH i DF dogovorili postizbornu saradnju

Delegacije Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Demokratske fronte (DF) održali su sastanak na kojem su, između ostalog, dogovorili i postizbornu saradnju ove dvije stranke.

Lideri SBiH i DF-a Semir Efendić i Željko Komšić si na sastanku, između ostalog, govorili i o najavljenom nametanju Izbornog zakona.

Semir Efendić koji je trenutno i načelnik sarajevske Općine Novi Grad istakao je da je tema sastanka  bila i zajednički nastup, tačnije, postizbornu saradnju ove dvije stranke kako bi se, prema njegovim riječima, odbranio ustavni poredak i nakon izbora 2. oktobra.

“Ni lijevo ni desno, nego pravo! Za državu, za Bosnu i Hercegovinu! Pa kome krivo, kome pravo!”, napisao je Efendić na Facebooku uz fotografiju sa Komšićem koji je na ovogodišnjim Općim izborima kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Može se reći da ova koalicija i nije iznenađenje s obzirom na to da je Stranka za BiH već podržala Željka Komšića u njegovoj utrci za Predsjedništvo BiH, a nedavno je i Hamdija Lipovača, kandidat Stranke za BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH trekao da će Krajina svoj glas dati lideru DF-a.

“Kada pitaju koga ćete podržati za člana Predsjedništva BiH, rekli smo da nećemo Izetbegovića. Ja ću da glasam za Željka Komšića”, poručio je tada Lipovača, prenosi N1.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti