14.07.2024.
HomeNovostiHadžikadić nakon Bećirovićevog omalovažavanjua u TV debatama: "Ne dozvolite da vas natjeraju...

Hadžikadić nakon Bećirovićevog omalovažavanjua u TV debatama: “Ne dozvolite da vas natjeraju da glasate za zlo. Birajte dobro!”

je održana posljednja od 5 debata kandidata za člana Predsjedništva BiH, od kojih su četiri bile televizijske emisije i jedna radijska.

“Jedini sam kandidat koji se pojavio ili je potvrdio učešće na svim debatama. Jedini sam koji nije pobjegao ni sa jedne, koji nije vrijeđao i koji je poštovao vrijeme dato od strane voditelja. To se moglo vidjeti i večeras”, poručio je Mirsad Hadžikadić nakon emisije, i dodao:

“U atmosferi u kojoj se jedan kandidat ne pojavi, a drugi vrijeme koristi za niske i jeftine laži na račun ličnosti prisutnog sagovornika, jako je teško da do izražaja dođu teme od značaja za opstanak, razvoj i prosperitet države. Teško je dobiti vrijeme da se govori o suštini svakog problema, koji ima iste uzroke, duboko ukorijenjene u našem društvu.”

Hadžikadić je poručio kako je njemu i njegoj koaliciji važno da svojim primjerom pokažu da politika može biti drugačija, da su mogući dijalog, poštenje i demokratija.

“Vjerujem da su ove debate pokazale da postoji drugačiji način razmišljanja i ponašanja. Najvažnije mi je što smo pokazali odgovornost prema građanima, medijima i državi. U toj odgovornosti je osnov promjene. Ko nije odgovoran prema građanima i javnosti, ne može biti lider i voditi državu ka boljoj budućnosti”, konstatovao je Hadžikadić i na kraju uputio poruku građanima:

“Dragi građani, ne dozvolite da vas natjeraju da glasate za manje ili veće zlo. Birajte dobro!”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti