18.04.2024.
HomeSportSloboda se odbranila u Trebinju i uzela bod

Sloboda se odbranila u Trebinju i uzela bod

Fudbaleri Leotara i Slobode remizirali su u današnjem meču 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Trebinju.

Domaćin je kroz gotovo svih 90 minuta ove utakmice dominirao protiv nemoćnih Tuzlaka, ali tu dominaciju i dobru igru nije krunisao pogotkom pa je pobjeda izostala.

Na startu meča smo gledali početno ispitivanje snaga, a prvo uzbuđenje vidjeli u 9. minuti. Tada je nakon prekida David Čavić zaprijetio, a Saša Maksimović je reagovao u posljedni čas i spasio Slobodu.

U 13. minuti Ognjen Todorović prolazi Jasmina Osmića, šutira, a Semir Bukvić krajnjim naporom zaustavlja njegov udarac.

Domaćin je u tim trenucima potpuno preuzeo inicijativu, pa je prijetio i preko Miloša Aćimovića, ali nije niko ispratio njegov centaršut.

Nova opasnost za gol Tuzlaka došla je u 25. minuti. Todorović je centrirao iz kornera, a Đajić šutira daleko iznad gola Bukvića. Nedugo nakon toga Todorović se ponovo našao u odličnoj šansi. Izborio se za loptu, krenuo u solo prodor i šutirao s vrha šesnaesterca, međutim Bukvić je bio na visini zadatka.

Očajna Sloboda je prvi put pokušala zaprijetiti tek u 36. minuti. Tada dalekometni šut Stojana Vranješa ide preko gola… U finišu prvog dijela viđena su dva opasna napada Leotara, ali Kemal Osmanković je spasio Slobodu…

Ofanziva Leotara nastavljena je i u drugom poluvremenu, pa u 53. minuti idealnu priliku propušta Mahir Karić. Sjajno se snašao nakon kornera i došao do lopte, ali ona odlazi malo pored stative.

Trebinjci su mogli biti kažnjeni u 69. minuti kada je Vranješ opet dobro šutirao s 25 metara, ali Dušan Puletić se istakao odličnom intervencijom.

Pritiskao je Leotar do samog kraja nošen sjajnom igrom Todorovića, ali mreža na golu Tuzlaka se nije zatresla. U 77. i 78. minuti su prijetili Stojković i Šušnjar, ali Bukvić je ostao nesavladan.

U posljednjim sekundama je Leotar mogao biti brutalno kažnjen, ali rezervista Tuzlaka Jarović pogodio je stativu! Nakon toga je jedan igrač Slobode zaradio i crveni karton pa su Tuzlaci meč okončali s desetoricom na terenu.

Ostalo je 0:0.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Leotar – Sloboda 0:0

Leotar: Puletić, Milović, Čubrilo, Đajić, Cmiljanović, Čavić, Perišić, Karić, Šušnjar, Todorović i Aćimović.

Sloboda: Bukvić, Kapetanović, Osmanković, Devedžić, J. Osmić, M. Osmić, Vošnjak, Vranješ, Maksimović, Delić, Komazec.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti