28.03.2024.
HomeNovostiPljušte krivične prijave zbog spora teškog 256 miliona KM

Pljušte krivične prijave zbog spora teškog 256 miliona KM

UniCredit banka Banjaluka podnijela je krivične prijave protiv kompanije Bitminer Factory, Darka Šljivara, akcionara te kompanije te ovlaštenog sudskog tumača za italijanski jezik kojeg je ova kompanija koristila u postupku koji se vodio pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci.

Iz UniCredit banke saopštili su da sumnjaju da je prvostepena presuda prema kojoj UniCredit banka kompaniji Bitminer Factory treba da isplati 256 miliona KM, donesena na osnovu falsifikovane dokumentacije.

Kako kažu u ovoj banci zbog toga su angažovali tim međunarodnih eksperata da izvrše detaljnu forenzičku istragu o autentičnosti i orginalosti konkretnih dokumenta koje je tužilac koristio kao dokaz u postupku  pred sudom.

“Na osnovu rezultata forenzičke analize, koja je ukazala na brojne nepravilnosti te na osnovu dodatno zatraženih pravnih mišljenja, UniCredit Bank Banjaluka je 22. jula 2022. godine podnijela krivične prijave nadležnim organima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine”, saopštili su iz  banjalučke UniCredit banke.

S druge strane, sam Šljivar kaže da Bitnimer Factory i on kao direktor nisu upućeni u sadržaj podnesenih krivičnih priava zbog čega nisu u mogućnosti da detaljnije komentarišu taj dio.

“Ono što možemo reći u ovom trenutku jeste da smatramo da se radi samo o još jednom u nizu pokušaja vršenja pritiska na pravosuđe kako bi se uticalo na odluku drugostepenog suda, zbog čega ćemo u što kraćem roku podnijeti krivičnu prijavu protiv Gordana Pehara, predsjednika uprave banke”, rekao je Šljivar.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti