17.07.2024.
HomeNovostiEPILOG SVIREPOG UBISTVA U SRBIJI: Suprug pjevačice Jelene Marjanović dobio 40 godina...

EPILOG SVIREPOG UBISTVA U SRBIJI: Suprug pjevačice Jelene Marjanović dobio 40 godina zatvora

Zoran Marjanović, muž pjevačice Jelene Marjanović koja je ubijena 2016. godine, proglašen je krivim i osuđen na 40 godina zatvora.

Tako je zaključeno jedno od najmisterioznijih ubistvo posljednjih godina u Srbiji, koje se u jednom trenutku pretvorilo u medijski reality show. Pjevačica je brutalno ubijena u aprilu 2016. godine, a ubica joj je smrtne ozljede nanio oštrim predmetom u predjelu glave.

Muž pjevačice, upravo osuđeni Zoran Marjanović, 2. aprilu 2016. godine pozvao je policiju i prijavio da mu je žena nestala tokom popodnevnog jogginga. Tada je rekao da su on i kćerkica polako hodali za Jelenom na nasipu pored Dunava u Borči dok je ona trčala ispred njih.

S obzirom na to da je ta staza duga nekoliko kilometara, rekao je da je Jelena odmakla daleko od njih i da je brzo nestala iz vidokruga.

Marjanović je zbog činjenice da je prijavio nestanak sat vremena nakon što je navodno izgubio suprugu postao sumnjiv policiji te je zadržan u pritvoru, iz kojeg je pušten nakon 48 sati.

Pjevačica je pronađena s ranama na glavi koje su zaprepastile patologe koji su radili obdukciju. Ubica je Jelenu devet puta udario oštrim predmetom u glavu i smrskao joj lubanju te ju je bacio u kanal, gdje je umrla.

Mjesecima su trajali istraga i medijski reality show oko brutalnog ubistva 33-godišnje pjevačice.

Jezivo ubistvo od Zorana Marjanovića praktički je napravilo zvijezdu, a prema pisanjima tamošnjih medija, on se doslovno nije mogao obraniti od obožavateljica nakon ubistva supruge. U jesen 2017. godine Marjanović je ušao u jedan srbijanski reality show, a nakon nekoliko dana napustio je show i policija ga je uhapsila, piše Index.hr

Uskoro je ponovo pušten da se brani sa slobode, a jutros je slučaj dobio epilog osuđujućom presudom za Marjanovića.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti