21.07.2024.
HomeNovostiJutarnji list: Hrvatska će dozvoliti Vučiću dolazak u Jasenovac

Jutarnji list: Hrvatska će dozvoliti Vučiću dolazak u Jasenovac

– Hrvatska će dozvoliti dolazak predsjednika Aleksandra Vučića u Jasenovac, ali to je događaj koji treba dogovoriti diplomatskim kanalima, i vrlo temeljito. To nije bio slučaj, jer Vučić je samo javio Miloradu Pupovcu kako želi iz Gradine u BiH, otići u Pakrac i Jasenovac, a to se ne radi na takav način. Nemamo ništa protiv njegovog dolaska, ali, ponavljam, potrebno je dogovoriti kako će to izgledati, međutim, to se sigurno neće dogoditi prije jeseni – potvrdio je izvor blizak hrvatskoj vladi u razgovoru za Jutarnji list.
Istovremeno, spomenuti sagovornik je demantirao objavljene informacije po kojima je srpska diplomatija još u martu, a i kasnije, pokušala dogovoriti Vučićev odlazak u jasenovački logor:

– To nije istina. Jedini pokušaj bilo je Vučićevo javljanje Pupovcu, prije toga nije bilo ničega.

Dan nakon što se saznalo da je Vučić skoro inkognito želio otići u Jasenovac, ali je u tome onemogućen, Banski Dvori očito žele smiriti tenzije. U Vladi prevladava uvjerenje slično jučerašnjim analizama Jutarnjeg lista, kako je predsjednik Srbije inicirao cijeli slučaj zbog unutrašnjih političkih problema s kojima se suočava, kao i kako bi preduhitrio nadolazeće obilježavanje Oluje, koju u Srbiji službeno opisuju kao “nastavak genocida nad srpskim narodom u NDH”.

– To nismo niti ćemo dozvoliti. Neka prođe godišnjica Oluje, a onda će se diplomatije u miru dogovoriti kada i kako bi Aleksandar Vučić mogao doći u Jasenovac, jer tu se ne radi o običnoj posjeti – kaže vladin saradnik, piše Jutarnji list.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti