NSBiH odabrao izvođača radova, narednog mjeseca kreće rekonstrukcija terena

0

Na danas održanoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, pored redovnih tačaka dnevnog reda koje su se odnosile na pripreme za sutrašnju sjednicu Generalne skupštine NSBiH, razmatrale su se i ponude dospjele na međunarodnom tenderu za projekt “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“.

U saopštenju bh. kuće se navodi:

“U skladu sa tenderskim pozivom koje je pripremila Komisija za izbor najboljeg ponuđača, na raspisani međunarodni javni poziv su dostavljene dvije ponude. Prva je ponuda konzorcija: SUPPORT IN SPORT EASTERN EUROPE INSAAT VE SPOR HIZMETLERI ANONIM SIRKETI i BUCOMERC d.o.o., a druga ponuda je bila ponuda konzorcija: WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Nakon analize dostavljene dokumentacije, Komisija je utvrdila da obje ponude ispunjavanju zadate kriterijume. Međutim, sagledavanjem svih bitnih elemenata iz ponude, poštujući sve zadane parametre i propisane procedure, Komisija je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Izvršni odbor NSBiH je prihvatio prijedlog Komisije, i proglasio ponudu prednje navedenog konzorcija kao najbolju ponudu. Projekat je u cjelosti spreman, jer su sada stvoreni svi preduslovi za nesmetan početak radova na stadionima Premijer lige BiH.

Zvaničan početak radova se očekuje u prvoj polovini maja 2022. godine”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here