29.03.2024.
HomeSportRukometaši BiH ponovo poraženi od Grčke i eliminisani u predbaražu za SP

Rukometaši BiH ponovo poraženi od Grčke i eliminisani u predbaražu za SP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela ostvariti prolazak u baraž za Svjetsko prvenstvo jer su u dvomeču sa reprezentacijom Grčke u oba navrata poraženi. Večeras u Mejdanu Grci su slavili rezultatom 28:26.

Slično kao u Grčkoj, u uvodnim minutama utakmice reprezentacija Bosne i Hercegovine je diktirala ritam, ali su gosti ponovo imali raspoloženog golmana Boukovinasa. Nije ostao dužan ni bh. kapiten Burić, pa je BiH u prvom dijelu u nekoliko navrata imala minimalnu prednost i to poslije golova Hamidovića.

Grci su igrali borbeno, bez respekta, a reprezentacija Bosne i Hercegovine nošena navijanjem s tribina davala je posljednji atom snage. U 26. minuti Jozinović je propustio priliku da reprezentaciji BiH donese dva gola prednosti. Njegov šut odbranio je grčki golman, a Tziras na drugoj strani iz sedmerca je izjednačio na 10:10.

Bukovinas je osmom odbranom donio novi napad za Grke, koji je realiziran u 27. minuti za vodstvo 10:11. Do kraja poluvremena reprezentacija BiH nije postigla nijedan gol, a Grci su preko Boskosa zaključili poluvrijeme vodstvom 10:12.

Bljesnuli su rukometaši BiH na početku drugog dijela i golovima Ovčine i Haseljića poravnali na 12:12. I tu se priča o preokretu završila.

Preko Boskosa i Tzirasa Grci su uzvratili. Najprije su došli do +4 (16:20), a poslije i na +5 (20:25).

Grci su rutinski utakmicu priveli kraju održavavši prednost od dva do pet golova, a krajnji rezultat glasio je 26:28.

U redovima reprezentacije Bosne i Hercegovine najefikasniji su bili Ovčina i Kadrić sa po pet, Hamidović sa četiri i Haseljić sa tri gola. Kod Grčke Boskos je postigao deset, a Tziras sedam golova.

Reprezentacija Grčke u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo igrat će protiv Crne Gore.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti