28.03.2024.
HomeNovostiU Zagreb se srušila nepoznata letjelica, pronađeni krater i padobrani

U Zagreb se srušila nepoznata letjelica, pronađeni krater i padobrani

Još uvijek nepoznat predmet pao je u četvrtak navečer kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu uz snažnu detonaciju. Neslužbene informacije govore da se radi o dijelu zrakoplova, no to još uvijek nije potvrđeno. Na terenu je i protueksplozivna jedinica.

Nešto iza 23 sata kraj Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu zasad još nepotvrđeni predmet udario je u zemlju prouzročivši snažnu detonacija koja se čula u tom dijelu grada.

Hitne službe su za 24sata potvrdile informaciju da predmet koji je pao izgleda kao dio zrakoplovnog motora – padom je napravio krater promjera tri metra i metar dubine.

Na mjesto događaja potom je stigla i protueksplozivna jedinica. Policija je ogradila mjesto događaja, a na terenu je bila i vojna policija te antiteroristička jedinica Lučko s protueksplozivnom jedinicom.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske oglasili su se priopćenjem o eksploziji i padobranima u Zagrebu u 3:18, više od četiri sata nakon što je kraj studentskog doma Stjepan Radić pao “objekt iz zraka”.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Večeras (10.3.2022.) nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi.

Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana.

Medije pozivamo na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobivenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija.

Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dijele snimke/fotografije s mjesta događaja. Ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika.

Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene”, stoji u priopćenju policije.

Uskoro slijedi više informacija.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti