26.04.2024.
HomeSportReprezentacija BiH danas igra protiv Finske

Reprezentacija BiH danas igra protiv Finske

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas na stadionu Bilino Polje igra važnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Finske.

Selektor Ivaylo Petev jučer je kazao da neće kalkulisati, te da će naš tim ići na pobjede.

“Šta ja očekujem? Očekujem da igramo dobro i da pobijedimo. Imamo tu mogućnost da se to odradi i siguran sam da ćemo odraditi dobar posao. Bitna su nam tri boda i napadat ćemo od prve minute”, rekao je selektor Petev.

Pjanić je o očekivanjima pred današnju utakmicu kazao da imaju pozitivan pritisak, te da su se uveli u situaciju da mogu odigrati baražne utakmice.

“Sve je do nas. Teška je utakmica. Finska je dobra reprezentacija, ali mi smo spremni. Odigrali smo dobre utakmice ranije. Ostavit ćemo srce na terenu”, naglasio je.

Govoreći o navijačima, naveo je da su od velikog značaja, te da će stadion biti pun.

“l reprezentacija je zaslužila da se stadioni opet pune. Grupa nije bila lahka, ali nadamo se dobroj utakmici. Očekuje nas težak protivnik, ali ući ćemo s namjerom da pobjedimo i dominiramo. Moramo biti svjesni da moramo ući vrlo agresivno i to ćemo dokazati sutra”, istaknuo je.

Dobra vijest je i da je kapiten reprezentacije Edin Džeko odradio jučerašnji trening. Iako je odradio posebno prilagođen trening, hrabri činjenica da je Džeko trenirao sa ostatkom ekipe.

Susret protiv Finske na rasporedu je danas na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom od 15 sati.

Direktan televizijski prijenos osiguran je na kanalu Nova BH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti