24.06.2024.
HomeNovostiRasvijetljena pljačka i ubistvo u Nikšiću: U zločinu učestvovalo pet razbojnika iz...

Rasvijetljena pljačka i ubistvo u Nikšiću: U zločinu učestvovalo pet razbojnika iz Republike Srpske

Crnogorska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sedam osoba, od čega su petorica državljani BiH, zbog pljačke 423.000 eura iz pošte u Nikšiću i ubistva zaštitara Ljubiše Mrdaka.

Od toga četvorica razbojnika se nalaze iz rešetaka, dok su trojica u bjekstvu i za njima će biti raspisana Interpol potjernica. Iza rešetaka su Stojan Albijanić iz Bileće i Petar Zolak iz Laktaša, koje je prošle sedmice pritvorio sud u Banjoj Luci. U Crnoj Gori su pritvoreni Mitar Knežević iz Nikšića i Stefan Regojević iz Budve, koji je rodom iz Banje Luke. Potjernice će biti raspisane za M. N., S.S. i D.B. svi iz Banje Luke.

Izvrsna saradnja

Viši tužilac Maja Jovanić na konferenciji za medije u Upravi policije Crne Gore saopćila je da se svim osumnjičenima na teret stavlja razbojništvo sa smrtnim ishodom u saizvršilaštvu.

– Rezultati na rasvjetljavanju ovog teškog krivičnog djela postignuti su zahvaljujući izvrsnoj saradnji sa kolegama iz BiH – rekla je Jovanić.

Nezvanično saznajemo da su najveći posao na identifikovanju razbojnika odradili operativci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Crnogorski mediji prenose da je Radovan Radulović iz CB Niškić objasnio da je tokom pljačke jedan projektil pogodio Mrdaka. Naveo je da je u rasvjetljavanju ovog slučaja pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori i desetine u BiH. U cilju identifikacije osumnjičenih izuzeto je nadzor sa 250 kamera i preduzete su brojne druge mjere i radnje.

Na konferenciji za medije je pojašnjeno da je grupa od jula pripremala razbojništvo, ali u cilju istrage nisu željeli da otkriju ko je od razbojnika povukao oroz i ubio Mrdaka.

Kundacima ih udarali po glavi i tijelu

Krvavo razbojništvo u Nikšiću izvršeno je 20. oktobra ove godine kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, napali vozilo i radnike ”Security gard Montenegro” koji su obezbjeđivali transport novca. Razbojnici su novčanu pošiljku čekali u vozilu Nissan Qashqai na parkingu iza pošte i kada je novac stigao biber sprejom su poprskali dva člana obezbjeđenja i kundacima ih udarali po glavi i tijelu. Mrdak se suprostavio razbojnicima i jedan od njih mu je iz blizine pucao u grudi.

Mrdak je ubrzo prevezen u bolnicu, gdje je nažalost podlegao.

Razbojnici su pobjegli i u mjestu Grebice su zapalili Nissan za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Upravo je to vozilo bilo ključno za otkrivanje svih počinilaca.

O.Matavulj /Dnevni Avaz

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti