23.04.2024.
HomeSportZrinjski deklasirao Borac

Zrinjski deklasirao Borac

Zrinjski je ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Borca u utakmici 16. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (4:1). Plemići već duže statistički imaju najbolju odbranu (primili pet pogodaka), a nakon večerašnjeg susreta imaju i najbolji napad sa 31 postignutim golom u dosadašnjem dijelu domaćeg prvenstva.

Borac je od početka napadao. Vušurović je u trećoj minuti sjajno šutirao iz prve sa 20-ak metara, ali odbranio je golman Plemića. U istoj minuti Čondrić je još jednom bio sjajan na golu Plemića. Ovaj put Jovanović je pokušao nakon kornera. Malekinušić je postigao sjajan gol za 1:0 u 13. minuti. Šutirao je sa 20-ak metara, a lopta je na putu do gola malo zakačila jednog fudbalera Borca.

Malekinušić je u 22. minuti uputio prejaku loptu prema Juranoviću, a ona je završila u rukama Ćetkovića. Memija je izborio penal za domaće u duelu sa Zakarićem. Siguran sa bijele tačke u 25. minuti bio je Bilbija. Zakucao je loptu u mrežu. Isti fudbaler pogodio je i u 30. minuti. Lopta je preskočila Juranovića, a Bilbija je bio na pravom mjestu i zatresao mrežu za 3:0.

Zrinjski je nastavio sa sjajnom partijom, a u 36. minuti Savić je sa 20-ak metara pogodio za 0:4. Bio je ovo treći gol za mladog veznjaka ove sezone. Jedan od pokušaja Borca viđen je u 38. minuti. Lukić je iz teške situacije šutirao preko gola. Ćorić je tražio nekoga od saigrača u petercu u 44. minuti, ali gosti su dobili samo korner. Do odlaska na odmor ništa se više nije značajno desilo.

Drugo poluvrijeme je bilo dosta manje sadržajno od prvog. Na startu nije bilo nekih uzbuđenja, a u 57. minuti Lukić je loše reagovao u dobroj situaciji. Minutu poslije Čondrić je odbranio udarac Vušurovića. Uslijedio je ponovo mirniji period. Golman Zrinjskog zaustavio je i Moraitisa u 73. minuti. Vušurović je u 83. minuti izašao sam na Čondrića i pogodio za konačnih 4:1.

HŠK Zrinjski – FK Borac 4:1 (Malekinušić 13′, Bilbija 25′, 30′, Savić 36′ / Vušurović 83′)

Stadion: Pod Bijelim brijegom (Mostar). Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Žuti kartoni: Jakovljević (Zrinjski).

HŠK ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Jakovljević (od 46′ Magdić), Memija, Ćorluka, Bašić (od 80′ Prskalo), Savić, Zlomislić (od 67′ Tešija), Malekinušić (od 80′ Malekinušić), Juranović (od 67′ Jukić), Bilbija.

FK BORAC: Ćetković, Kujundžić, Jovanović, Bošnjak, Vojnović, Ćorić, Meleg, Molls (od 82′ Begić), Zakarić (od 82′ Kulašim), Vušurović, Lukić (od 70′ Moraitis).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti