19.06.2024.
HomeNovostiNakon suđenja za korupciju Novalić se vakcinisao kineskom vakcinom koju je kupio...

Nakon suđenja za korupciju Novalić se vakcinisao kineskom vakcinom koju je kupio za nepoznat iznos naših para

Pred Sudom BiH u srijedu je nastavljen glavni pretres u predmetu “Fadil Novalić i drugi”, a koji se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine, plaćenih prošle godine 10,5 miliona KM iz budžeta Federacije BiH. Osim premijera Fadila Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić, kao i sama ta firma u svojstvu pravnog lica.

Nakon suđenja u Sarajevu, premijer FBiH Fadil Novalić danas je u Gradačcu primio vakcinu protiv koronavirusa i tom prilikom pozvao građane da se vakcinišu.

Kako Klix.ba saznaje, on je primio kinesku vakcinu Sinopharm, a poručio je da se na vakcinisanje odlučio jer je očigledno da u BiH dolazi četvrti val pandemije, a u BiH vakcina sada ima i više nego dovoljno.

Poručio je da se odlučio na taj korak jer je očigledno da u BiH dolazi četvrti val pandemije, a u BiH vakcina sada ima i više nego dovoljno.

– Vakcinacija je najviše što možemo uraditi za svoje zdravlje, zdravlje svoje porodice i ostale građane BiH kako bi čuvali sebe i druge od sebe – naveo je Novalić.

Dodao je da je očito da su neke države pribjegavale represivnim mjerama kako bi potakle građane da se vakcinišu, za čim kod nas nema potrebe jer je vakcinisanje ljudska obaveza prema sebi i prema drugima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti