29.03.2024.
HomeSportVeselinović: Ukoliko se ukaže prilika za Evropom nećemo je propustiti

Veselinović: Ukoliko se ukaže prilika za Evropom nećemo je propustiti

Tuzlanska Sloboda igra sjajno od početka sezone i trenutno se nalazi na prvoj poziciji tabele Premijer lige BiH zajedno sa gradskim rivalom Tuzla Cityjem

Goste N1 televizije u emisiji “Newsroom” bio je prvotimac ove ekipe Mladen Veselinović koji je prokomentarisao sjajan start sezone.

“Iskreno, idemo iz utakmice u utakmicu i tako se pripremamo za svaku narednu. Svaka utakmica je bitna i ovo je projekat koji podržava grad, to se vidi na rezultatima. Nećemo na ovome stati i želimo nastaviti skupljati bodove za dalje.”, rekao je Mladen Veselinović za N1.

Do poraza protiv Sarajeva Sloboda je bila u sjajnoj seriji, a igra tima počiva na čvrstoj odbrani.

“Svaka ozbiljna ekipa zasniva igru na defanzivnom bloku u sezonu smo ušli dobro fizički spremni. Sam trener od nas zahtjeva da defanzivno stojimo dobro i iz jake defanzive naravno više se prostora ostavlja za naprijed. Otvaramo prilike za kontre i sve se to vidi na rezultatima. Primili smo ta dva gola od Sarajeva i mislim da nismo zaslužili poraz, ali on je sastavni dio fudbala. Iz poraza se moraju izvući pouke i idemo dalje.”, kaže Veselinović.

Napad također igra sjajno, a Dženis Beganović je vođa ovog tima.

“Dženis je jedan izuzetno kvalitetan igrač i jako dobar momak. Prvenstveno može igrati na više pozicija, u napadu, u veznom redu i on nam daje dodatni tonus. Doprinosi mladoj ekipi koja želi da radi, koja želi da se nametne i on je veoma važan šraf naše ekipe. I sigurno jedan od najvažnijih naših igrača. Poznaje ligu jako dobro i može se reći da je iskusan. Sigurno da je veliko pojačanje za naš tim.”, rekao je ofanzivac Slobode.

Iako je Beganović najvažniji igrač ove ekipe, Sloboda se oslanja na timsku igru.

“Sloboda radi na jakom kolektivu, a taj kolektiv izbaci i nekog pojedinca. Trenutno je Dženis u izvanrednoj formi sutra će to biti Husejinović, Ramić, Mujagić, ja, nije ni bitno ko. Bitno je da Sloboda pobjeđuje i nije bitan pojedinac u svoj ovoj priči. Sloboda je iznad svakog igrača.”

Tuzlanski tim igra sjajno u novoj sezoni, a ni izlazak u Evropu nije nedostižan.

“Ima mnogo da se igra i moramo ići utakmicu po utakmicu. Može se svašta desiti do kraja, na nama je da radimo i dalje kvalitetno, da usvajamo savjete pa nadam se ako bude prilike mi je nećemo ispustiti. Ne bježimo od toga, ne bojimo se ničega, igramo zanimljivu ligu. Borac je bio prvak sada je na dnu tabele, male su razlike između prvog i posljednjeg na tabeli jer je stvarno liga izjednačena i fizički zahtjevna. Nijanse odlučuju.”, kaže Mladen Veselinović.

Sloboda se prošle sezone borila za opstanak, ove sezone tim se bori za sam vrh tabele, a najzaslužniji za ovaj uspon je trener Mladen Žižović.

“Ima mnogo trenerovog udjela ovdje jer je sačuvana okosnica ekipe koja je izborila opstanak u ekipi. Cijela uprava radi odličan posao i zna se ko šta radi i zato se vidi pečat dobrih igara i dobrih rezultata i nadam se da će nas povrede zaobići kako bi što duže bili u formi i održali ovaj rezultat.”

Veliki je rivalitet između dva tuzlanska tima pogotovo u ovom trenutku kada timovi dijele lidersku poziciju.

“Tuzla City je mlad klub koji ulaže svoj privatni novac. Sloboda je gradski klub i samim tim uvijek će grad uvijek imati više ljudi nego jedan čovjek. Azmir Husić pravi pravu priču, ali ta dva kluba se ne mogu porediti. Sloboda je veliki klub i ima veliku tradiciju i ta dva kluba se ne mogu porediti. Sloboda je ime i brend i u bivšoj Jugoslaviji i to dvoje se ne može porediti.”, kaže Veselinović za N1.

Veselinović je pred početak sezone stigao u Slobodu, a u prvih nekoliko kola pruža sjajne partije.

“Ovo je moj drugi boravak u Slobodi. Prvi put sam bio ovdje u sezoni 2015/16 kada je Sloboda ispisala zlatne stranice. Tada smo igrali Evropu i ta generacija je ovdje ostavila trag. Nažalost nismo osvojili titulu, poraženi smo u finalu kupa. Tada smo imali jednu ozbiljnu ekipu i tek sada vidim koliko je ta ekipa bila dominantna u svemu. Ja sam s iskreno priključio na kraju priprema, 2-3 dana pred početak i drugačije je kada radite individualno nego sa ekipom. Vjerujem da će to biti još bolje kako sezona bude odmicala, a za sada sam zadovaljan.”, zaključio je Mladen Veselinović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti