FK Sloboda: Gubi se smisao Inicijative 4R

0

Sloboda je jučer na svom terenu poražena od Sarajeva s 1:2, a bili su Tuzlaci jako nezadovoljni suđenjem Antonija Bandića na ovoj utakmici.

Istina, u finišu prvog poluvremena viđena je jedna sporna situacija u kaznenom prostoru bordo tima, kada Bandić nije dosudio penal koji su tražili domaći nakon navodnog igranja rukom Numana Kurdića.

Danas se Sloboda oglasila zvaničnim saopštenjem, a iako kažu da ne žele govoriti o suđenju, doveli su u pitanje dalji rad Inicijative 4R čiji su dio, odnosno svoje učešće.

Saopštenje Slobode prenosimo u cjelosti:

“Zbog velikog interesovanja javnosti i medija, FK Sloboda ovim putem želi da se oglasi povodom utakmice FK Sloboda – FK Sarajevo.

FK Sloboda nema namjeru da komentariše suđenje sudije Bandića i pomoćnika. S obzirom na to da su sve utakmice u direktnim prenosima, komisija za sudije kao i svi ljubitelji fudbala imaju priliku ocijeniti rad arbitara, komentari kluba su nepotrebni.

Također, primili smo dosta upita o daljem radu grupe 4R, čiji je član i FK Sarajevo. FK Sloboda ne želi da komentariše naše buduće djelovanje u sklopu ove grupe jer se gubi smisao iste. FK Sloboda će nastaviti svoje djelovanje i biti svijetli primjer u m:tel BiH Premijer Ligi, po načinu igre, ulaganju u omladinski pogon, i ozbiljnom pristupu vođenja kluba s ciljem pravljenja održivog kolektiva.

Želimo se zahvaliti nevjerovatnoj tuzlanskoj publici na fantastičnoj podršci tokom cijele utakmice, a pogotovo na samom kraju, gdje su požrtvovanost i borbenost igrača nagrađeni desetominutnim aplauzom ekipi koja je ostavila sve na terenu.

Podrška navijača sa cijelog Tuzlanskog kantona nije samo finansijski neophodna da bi se izborilo mjesto na tabeli koje zaslužujemo, nego je i kritična moralna podrška timu koji se sportski bori na svakoj utakmici”, piše u saopštenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here