29.03.2024.
HomeSportŽižović o svom isključenju: Ništa od toga nije istina, mi smo majstori...

Žižović o svom isključenju: Ništa od toga nije istina, mi smo majstori u zamjenjivanju teza

Sloboda je jučer na Tušnju izgubila od Sarajeva s 1:2, a bio je to prvi poraz za Tuzlake u novoj sezoni.

Utakmicu je prokomentarisao i trener Mladen Žižović, koji je čestitao bordo timu na pobjedi.

Čestitam Sarajevu na pobjedi. Bio je to jedan sjajan ambijent u kojem odavno nismo učestvovali. Publika je bila fenomenalna, a u jeku naših napada nismo dobro iskontrolisali jednu akciju Sarajeva i onda smo ušli u nervozu i nismo uspjeli da do kraja utakmice dođemo do gola. Sarajevo nas je kaznilo još jednim spretnim i sretnim golom i odvelo utakmicu u svoju korist”, rekao je Žižović u izjavi na YouTube kanalu Sportin.

Inače, Žižović u drugom poluvremenu nije mogao biti pokraj terena i na klupi, pošto je isključen nakon crvenog kartona.

Delegat utakmice Radika Marić iz Bijeljine u zapisniku je naveo, istina – uz brojne gramatičke i pravopisne greške, kako je Žižović isključen zbog nesportskog ponašanja i nagurivanja s predstavnikom gostujuće ekipe po završetku poluvremena, a pri ulasku u službene prostorije.

Ipak, Žižović demantuje da se desilo bilo šta i kaže kako ništa od toga nije istina.

“Moram demantovati ovo što je izašlo na portalima. Mi smo majstori u zamjenjivanju teza. Umjesto da se priča o sjajom ambijentu i dobroj igri. Tenzije su sastavni dio fudbala i ovakve utakmice obzirom na značaj i rivalitet. Izašlo je da sam dobio drugi žuti karton zbog naguravanja, ništa od toga nije istina. Nejasna mi je odluka”, rekao je Žižović.

“Ako gubimo – gubit ćemo na ovakav način gdje nećemo imati nikakvu primjedbu na angažman igrača. Publika je i nakon utakmice dala podršku igračima, na pravom smo putu i ne bih volio da se priča o nekim drugim temama koje nemaju veze s istinom. Navikli smo da se čitav život bojimo s vjetrenjačama. Neću dozvoliti da se iskren i pošten rad devalvira”, nastavio je strateg Tuzlaka.

“Možda su neki navikli u prošlosti da lagano dođu do bodova protiv Slobode, ali mi ćemo im stati na put na jedan fer i pošten način. Fajterskom igrom i takav sam i trener i takve igrače volim”, poručio je on.

Posljednji duel prije odlaska na reprezentativnu pauzu Sloboda će narednog vikenda odigrati na Grbavici, gdje će gostovati Željezničaru.

“Moramo ići dalje. Ne može nas jedan poraz uzdrmati. Ako smo pametni, ovo može da nas okrene u jednom pravom smjeru. Moramo izvući pouke. Gledat ću danas u Bijeljini duel Radnika i Želje, vidjeti dobre i loše strane te ekipe. Željo je drugačija ekipa na Grbavici i u gostima, pa možda neki parametri koje vidimo danas neće biti prava slika. Željo je drugačiji kad je nošen navijačima, vidjeli smo to u prethodnim mečevima”, zaključio je Žižović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti