19.05.2024.
HomeLifestyleZnate li za koje sve namjene možete koristiti mikrovalnu pećnicu?

Znate li za koje sve namjene možete koristiti mikrovalnu pećnicu?

Mikrovalna pećnica ne služi samo za podgrijavanje hrane i brzo odleđivanje. Donosimo korisne savjete kako ju možete iskoristiti i na neke neočekivane načine

Inkubator u kući

Jeste li ikada naručili hranu, ali ju niste odmah stigli pojesti. Umjesto da hranu pustite da se hladi, stavite ju u mikrovalnu pećnicu i zatvorite vrata. – Zatvoreni i izolirani prostor unutar mikrovalne zaštitit će hranu i održati ju svježom i toplom otprilike sat vremena – tvrdi Ron Scimek, predsjednik tvrtke Mr. Appliance.

Brza dezinfekcija

U mikrovalnoj možete oprati prljavu spužvicu i neko posuđe. Jednostavno spužvicu stavite u posudu s vodom i octom te stavite u mikrovalnu na najjače zagrijavanje otprilike na minutu. Isto možete napraviti i s, recimo, daskom za rezanje, samo što nju nećete uroniti u posudu s vodom i octom nego ćete posudu staviti pokraj daske i zagrijati na minutu.

Jednostavno ogulite češnjak

Češnjak jednostavno možete oguliti tako da ga na 15-30 sekundi stavite u mikrovalnu na najjače grijanje. Nakon toga, trebalo bi ga biti puno jednostavnije oguliti.

Med se kristalizirao

Kada se med kristalizira, može ga biti teško nanijeti na kruh ili nešto slično. Jednostavno rješenje je da med stavite na nekoliko trenutaka u mikrovalnu te ga promiješate pa ponovite postupak.

Omekšajte stvrdnuti smeđi šećer

Stvrdnuti smeđi šećer stavite u posudu i prekrijte ju mokrim papirnatim ručnikom. Tada palite mikrovalnu u periodima od deset sekundi i između svakog zagrijavanja šećer pomalo rastvarajte čačkalicom. Ponavljajte postupak sve dok šećer ne omekša. Pazite koliko dugo zagrijavate šećer kako se ne bi otopio. foto: Fotolia Sterilizirajte tlo Baš kao što možete dezinficirati svoje posuđe, tako možete sterilizirati i tlo. Stavite 400 g zemlje na ravnu posudu i stavite je u mikrovalnu pećnicu na minutu i pol, na srednju postavku dok se ne počne pariti. Sterilizacija tla može ubiti štetne bakterije, patogene pa čak i insekte ili ličinke koji će izjesti vaše biljke.

Kako dobiti više procijeđenog soka

Stavite voće u mikrovalnu na 10-30 sekundi (većem voću treba više vremena) pa izvadite voće i pustite da se hladi oko minutu. Tada jednostavno prerežite voćku na pola i ručno ju iscijedite kako bi dobili i posljednju kap soka.

Krivo ste zalijepili poštansku markicu

Ukoliko ste poštansku markicu zalijepili na krivu kuvertu, ne očajavajte. Stavite na markicu nekoliko kapi vode i stavite u mikrovalnu na najslabiju jačinu na 20 sekundi. Markica bi se tada trebala skinuti bez muke pa ju možete ponovno koristiti.

Režite luk bez suza

Nakon što skinete gornji sloj luka, stavite ga cijelog u mikrovalnu na 30 sekundi. Tada ga možete narezati bez plakanja, piše Reader’s Digest.

 

 

 

24sata-hr

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti