19.05.2024.
HomeSportZmajevi više neće igrati u Zenici

Zmajevi više neće igrati u Zenici

Nogometni savez BiH uputio je pismo 12. oktobra gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću kao reakciju na dešavanja na stadionu Bilino Polje tokom utakmice Bosne i Hercegovine i Nizozemske.

„Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je vama neprilično i navesti u pisanoj formi. Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom „dirigenta“ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priliku“, navodi se u pismu koje potpisuje u ime Nogometnog saveza BiH generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U pismu se navodi da će gradonačelnik Kasumović bosanskohercegovačkoj javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto državna reprezentacija neće više igrati u Zenici.

„Kako ćete objasniti građanima Zenice da je onaj Savez kojeg tjeraju iz Vašeg grada napravio višemilionsku investiciju na Crkvičkom brdu, uzimsjući zapuštenu deponiju prije desetak godina pretvorivši je u nacionalni trening kamp, a da to nije neprijatelj grada kako poručuje „tribina“. Kako ćete objasniti Vašim sugrađanima da je Savez kojeg tjeraju isti onaj koji je investirao ogromna sredstva u renoviranje, održavanje funkcionalnog, gradskog stadiona „Bilino Polje“ na kojem kontinuirano održava trenažni proces i odigrava zvanične utakmice NK „Čelik““, navodi se.

Iz Saveza ističu da bi sve moglo biti povezano sa dešavanjima oko NK Čelik kada su 2020. godine definitivno napustili premijerligaško društvo.

„Jasno i glasno kažemo, reprezentacija BIH neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu „Bilino Polje“ dok god budemo „dežurni krivci“ za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice“, navodi se.

Ovim povodom u srijedu će gradonačelnik Zenice održati press konferenciju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti