20.04.2024.
HomeNovostiSlavo Kukić otkriva: Kako je Europejac s Neretve, "europeizirao" Despota iz Čipuljića...

Slavo Kukić otkriva: Kako je Europejac s Neretve, “europeizirao” Despota iz Čipuljića i Baju iz Laktaša?

“Sinoć sam gotovo s ironijom čitao informaciju kako su gospoda Dodik i Čović otišli na prijateljsko ćaskanje uz dobru klopu i čašicu i usput su, kako nas je obradovao ovaj Europejac s Neretve, razmijenili mišljenja o stanju evropskih integracija u BiH i svim regionalnim temama, na prijateljskom ćaskanju, zamislite”, rekao je Kukić.

Istakao je kako su “beogradska i zagrebačka posjeta zabrinjavajuće iz više razloga, a prvi je što mostarsko-banjalučki dvojac čini sve da destruira državu, što je uzrok njenog sve intenzivnijeg zaostajanja za okruženjem i Evropom i sve tanje nade da se ovdje promjena uopće može dogoditi, kao i sve intenzivnijeg demografskog pražnjenja”.

“Drugo, sve otvorenije izjave prvog čovjeka Srbije koji upozorava na ponovno oživljavanje ambicije za ostvarivanjem velikosrpskog projekta ‘svi Srbi u jednoj državi’ i zbog činjenice da se taj projekat uz Kosovo i Crnu Goru sve manje prikriven prepoznaje i u BiH što kroz izjave Vučića, u kojima se nikada ne spominje riječ suverenitet kao obilježje BiH kao države, što kroz prešutnu podršku Dodikovim izjavama da je BiH nemoguća država i projekt koji će pasti istog časa kada od njega ruke dignu svjetske moći”, kazao je Kukić.

Smatra kako je suština toga svega da se “BiH ne prestaje talasati”, a kako bi Dodik i Čović opstali.

“Milorad Dodik ima izgovor kao želja Srba da žive u istoj državi. Dragan Čović ima izgovor o neravnopravnosti Hrvata u BiH i nužnost ustavnih promjena i promjena Izbornog zakona. Ne vjerujem da je posrijedi i jedno i drugo. Njima je potrebno političko talasanje kojim će se zadržati status quo u BiH i onemogućiti evropsko približavanje BiH, onemogućiti prihvaćanje evropskih standarda, posebno što se tiče pravne države i poglavlja 23 i 24, i koja će na taj način biti zajamčena njihova pravna struktura, jer su i jedno i drugo svjesni da se tamo gdje postoji pravna država, zbog onoga što su prethodnih 20-ak godina činili, završili u zatvoru”, zaključio je Kukić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti