Zmajevi saznali protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

0

Žrijeb grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu održan je večeras u Zurichu, a protivnike u borbi za Mundijal koji će se 2022. godine održati u Kataru saznala je i selekcija Bosne i Hercegovine.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi D, a protivnici našim najboljim fudbalerima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bit će selekcije Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana.

Kvalifikacije će početi 24. marta 2021. godine, a završit će se 16. novembra. Na završnicu prvenstva će se plasirati deset prvoplasiranih reprezentacija iz deset grupa, dok će drugoplasirane reprezentacije u baraž, baš kao i dvije najbolje iz Lige nacija koje se nisu plasirale direktno na Mundijal. Baraž je na rasporedu od 24. do 29. marta 2022. godine.

Još uvijek nije poznato ko će sa selektorske klupe povesti našu najbolju fudbalsku selekciju u sedmim kvalifikacijama za Mundijal u historiji. Bosna i Hercegovina igrala je na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. Našu najbolju selekciju s klupe je u Brazilu predvodio Safet Sušić, a ostvarili smo dva poraza (Argentina i Nigerija) i pobjedu protiv selekcije Irana.