20.06.2024.
HomeSportZmajevi dočekuju Sjevernu Irsku

Zmajevi dočekuju Sjevernu Irsku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra baražnu utakmicu protiv Sjeverne Irske na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20:45 sati.

Zmajevi su se sinoć konačno okupili i odradili posljednji trening pred ovu važnu utakmicu koja će se, nakon nekoliko mjeseci, prvi put igrati pred gledaocima na stadionu.

Selektor Dušan Bajević poručio je kako vjeruje da reprezentacija BiH uz veliko zalaganje i trud može dobiti utakmicu.

“Pripremali smo se i pripremamo se dugo za ove dvije utakmice, mislim da smo u ovom momentu ekipa koja je po kvalitetu bolja. Dobro se poznajemo i znamo kvalitet i jednih i drugih. Vjerujem da se velikom borbom i zalaganjem možemo dobiti ovu utakmicu”, rekao je Bajević.

Kapiten Edin Džeko kazao je kako je ovo jedna od najvažnijih mečeva ove godine.

“Oba tima se dobro znaju i neće biti iznenađenja. Pobjede u Ligi nacija nas ne smiju opustiti. Poznati smo po tome da znamo podcijeniti protivnika i to ne smijemo sebi sutra dopustiti. Oni će dati svoj maksimum jer imaju priliku da odu na Euro, a mi moramo isto učiniti”, kazao je Džeko.

Selektor nogometne reprezentacije Sjeverne Irske Ian Baraclough rekao je na večerašnjoj konferenciji za medije da je selekcija BiH favorit u ovom meču i da nogometna javnost očekuje pobjedu domaće selekcije, ali napomenuo da i njegova ekipa ima dosta jakih strana koje će sutra pokušati iskoristiti.

“Očekivanja su da će BiH pobijediti u sutrašnjem susretu, međutim mi smo došli bez straha. Dugo smo se pripremali za ovaj meč, borit ćemo se i pokušati pobijediti. Postavili smo sebi visoka očekivanja i ako ne budemo uspjeli, ljudi u Sjevernoj Irskoj će biti razočarani”, izjavio je Baraclough.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Nova BH i besplatno preko EON aplikacije širom svijeta.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti