14.07.2024.
HomeNovostiZloupotrebe: Kupovina glasova u Sapni, naočale za snimanje u Istočnom Novom Sarajevu,...

Zloupotrebe: Kupovina glasova u Sapni, naočale za snimanje u Istočnom Novom Sarajevu, napad na člana Biračkog odbora u Velikoj Kladuši

Tokom izbornog dana registrovani su brojni slučajevi teškog narušavanja pravilnosti izbornog procesa

“NAOČALE ZA SNIMANJE U ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU

MUP Republike Srpske saopštio je da je tokom današnjih izbora zabilježeno nekoliko prijava krivičnih djela, a uhapšeno je i pet članova biračkog odbora u mjestu Hozići kod Novog Grada.

Zanimljivo je da je na području opština Istočno Novo Sarajevo I Istočna Ilidža zaplijenjene naočare za snimanje.

“U 7.30 časova od strane predsjednika izbornog mjesta u OŠ “Sveti Sava”, opština Istočno Novo Sarajevo prijavljeno da je V. J. na pomenutom izbornom mjestu došla sa naočarama za snimanje nepoznate marke. Navedeni predmet je privremeno oduzet od strane policijskih službenika PS Istočno Novo Sarajevo. O svemu navedenom obavješten dežurni tužilac OJT Istočno Sarajevo koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti. U 9.30 časova prijavljeno da je u ulici Druge Sarajevske brigade, mjesto Vojkovići, opština Istočna Ilidža S. M. naočarima za snimanje snimio izborni listić koji mu je od strane izborne komisije oduzet. Licu su u PS Istočna Ilidža oduzete naočale te je o svemu navedenom obavješten dežurni tužilac koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti”, saopšteno je iz MUP RS.

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Izbori 2022“ prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije u Republici Srpskoj na dan opštih izbora u BiH.

INCIDENT U VELIKOJ KLADUŠI

U Velikoj Kladuši se desio prvi incident na jednom od glasačkih mjesta. Naime, na biračkom mjestu u mjestu Marjanovac desio se fizički napad na člana biračkog odbora.

Inače u Velikoj Kladuši otvoreno je 69 redovnih biračkih mjesta, dva mobilna tima i jedno biračko mjesto za nepotvrđene listiće. Izborni dan je bez problema započeo u Bužimu, Bosanskoj Krupi, Bosanskom Petrovcu i Ključu.

KUPOVINA GLASOVA U SAPNI

Portal Istraga na svom Twitter profilu objavio je video kupovine glasova u Sapni.

Kako se navodi u objavi, sumnja se da kupovinu glasova sprovode aktivisti stranke PDA.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti