21.05.2024.
HomeNovostiZločinačko divljaštvo: Desetak maskiranih nasilnika pretuklo četvoricu Stočana u klasičnoj sačekuši u...

Zločinačko divljaštvo: Desetak maskiranih nasilnika pretuklo četvoricu Stočana u klasičnoj sačekuši u mjestu Masline

Četvorica Stočana, M.A.(20), E.G. (21), D.B. (22) i F.B. (18) brutalno su napadnuti u sačekuši nakon što su se sinoć desetak minuta nakon ponoći vratili iz Mostara u svoj grad.

M.A. koj je upravljao automobilom Mercedes uspio je pozvati policiju nakon napada koji se dogodio u mjestu Masline na ulazu u Stolac, kada nepoznate automobilom Golf 5 udaraju u zadnji dio njegovog vozila nakon čega su ga stjerali s ceste pred bivši dom.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona,u tom trenutku iza Golfa 5 su se zaustavila vozila BMW i Passat iz kojih je izašla grupa od najmanje desetak maskiranih osoba koji su u rukama imali bejzbol palice.

U tom trenutku je krenulo razbijanje Mercedesa palicama, a nakon čega su razbojnici počeli udarati mladiće po cijelom tijelu. Nakon što su ih pretukli pobjegli su vozilima u nepoznatom smjeru.

Odmah po pozivu, na lice mjesta su upućene policijske patrole i ekipe Hitne pomoći koji su mladiće nakon pregleda u Domu zdravlja Stolac prevezli u mostarske bolnice. Jedan je upućen na CUM Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, a trojica u Kantonalnu bolnicu „Dr.Safet Mujić“.

Podsjetimo, o ovom užasnom incidentu javnost je prvi obavijestio Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti