13.06.2024.
HomeNovostiNa šta su potrošena 53 miliona maraka: Od Srpska open ostao samo...

Na šta su potrošena 53 miliona maraka: Od Srpska open ostao samo open – pod vedrim nebom i u fazi propadanja

Na šta su potrošena 53 miliona maraka? Pitanje je na koje vlast u RS-u ne nudi odgovor ni godinu nakon završetka teniskog turnira Srpska open na teniskom stadionu za čiju je izgradnju potrošena ova vrtoglava cifra. Dok javnost traži odgovore, teren je počeo propadati i sada izgleda tek kao blijeda kopija terena od prije godinu dana.

Stadion u koji je uloženo više od pedeset miliona ne koristi se i na njemu su vidljivi tragovi neodržavanja i propadanja. Samo godinu nakon teniskog turnira objekat nije u upotrebi. Upitno je i kako se održava, a godinu nakon turnira javnost nije dobila informacije o načinu trošenja novca iz budžeta. Vlada je dala 34 miliona maraka.

„Imate zakon o slobodi pristupa informacijama pa koristite mehanizme zakona, nisam ja njihov portparol da bih vam trebao odgovoriti“, poručuje Radovan Višković, predsjednik Vlade RS-a.

Višković nije portparol teniskog saveza, ali portparol teniskog saveza godinu dana ne odgovara na pitanja, iako je Draško Milinović davno obećao dostaviti sve podatke medijima.

„Sporno je da se Vlada i Grad ne oglašavaju koliko javnog novca su dali. Bili su sponzori i javna preduzeća, ustanove koje su također davale novac, a nikada nećemo saznati koliko novca je u pitanju“, ističe Damjan Ožegović iz Transparency internationala BiH.

„Vidimo da kvalitet radova nije bio na nekom zavidnom nivou i da ta teniska dvorana danas ne služi ničemu“, kaže Đorđe Vučinić, poslanik za Pravdu i redu u NSRS-u.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ne smatra da je problem u vezi sa stanjem u kojem se nalazi stadion prevelik. Postoje proceduralni problemi i kada budu riješeni sve će biti lakše, kaže Stanivuković.

„Traje rasprava o prenosu prava vlasništva s Teniskog saveza i Vlade na Grad“, dodaje.

Stanivuković najavljuje izgradnju pokretnog krova na stadionu, a to će da košta dodatnih pet miliona maraka. Informacija o do sada utrošenih 53 miliona, međutim, ni dalje nema.

federalna.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti