17.06.2024.
HomeSportŽižović i u narednoj sezoni na klupi Slobode: Ovaj klub zaslužuje vrh...

Žižović i u narednoj sezoni na klupi Slobode: Ovaj klub zaslužuje vrh Premijer lige

FK Sloboda ozvaničio je da će i u sezoni 2021/22 Mladen Žižović biti šef stručnog štaba tuzlanskog kluba.

Odmah po okončanju prošle sezone, kao što je to ranije i najavljeno, čelnici Slobode i Žižović su započeli pregovore o nastavku saradnje i vrlo brzo su postigli dogovor.

“Nakon što je Mladen stigao u naš klub, vrlo brzo smo ostvarili sjajnu saradnju. Ambicije FK Sloboda su da u narednoj sezoni ekipa na rezultatskom i organizacionom planu zakorači stepenicu više. To je plan koji se u potpunosti poklapa i sa razmišljanjima Mladena Žižovića, tako da nam nije bilo teško dogovoriti njegov ostanak na Tušnju. Iskreno se nadamo da ćemo u novoj sezoni ostvarivati još bolje rezultate na radost svih nas“, poručio je Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda.

“Sloboda je klub koji zaslužuje vrh tabele Premijer lige BiH. Jednostavno, klub ovakve tradicije treba težiti ka nečemu višem i meni je drago što Uprava razmišlja na sličan način kao i ja. Ovdje se dobro osjećam, atmosfera u ekipi je sjajna i sada je pred nama nastavak posla. Da stvorimo još jači tim koji će se bez problema moći nositi sa svim protivnicima u ligi. Drago mi je što ostajem u Slobodi i očekujem da u novoj sezoni budemo još bolji“, istakao je Mladen Žižović, novi/stari šef struke Crveno – crnih.

Do početka sezone planirano je pojačavanje tima koji će u konačnici moći ispratiti ambicije Kluba i stručnog štaba. Mladen Žižović će i u sezoni 2021/22 sarađivati sa provjerenim pomoćnicima: Adnanom Jahićem, Adnanom Osmanhodžićem i Mirsadom Dedićem.

Podsjetimo, Žižović je na Tušanj stigao u martu i Crveno – crne je sa klupe predvodio u 10 utakmica. U ovom periodu tuzlanski tim je imao niz od pet mečeva bez poraza. Crveno – crni su pod njegovim vodstvom ostvarili četiri pobjede, uz tri remija i tri poraza.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti