18.05.2024.
HomeNovostiŽivinički preletačevići, iz Efendićevog jata odletjeli Bakiru u krilo: Htjeli rušiti Vladu...

Živinički preletačevići, iz Efendićevog jata odletjeli Bakiru u krilo: Htjeli rušiti Vladu TK, a sad je brane

Nakon izvjesnog djelovanja kao nezavisni zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, bivši članovi Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Asmir Hasić i Emir Salihović danas su zvanično pristupili Stranci demokratske akcije (SDA).

Naime, u martu ove godine, Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) ostala je bez svojih zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, jer su ovaj politički subjekt napustili Asmir Hasić i Emir Salihović.

Oni se od tada kao nezavisni zastupnici nalaze u aktuelnoj skupštinskoj većini koju predvodi SDA sa 14 zastupnika te DF sa njih četiri.

Sedam mjeseci kasnije, ovaj dvojac donio je odluku o zvaničnom pridruživanju SDA te su danas u Sarajevu potpisali članske kartice. Ovaj formalni čin su obavili u prisustvu predsjednika stranke Bakira Izetbegovića.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Zvaničnim pristupanjem Hasića i Salihovića, SDA je dodatno ojačala svoje djelovanje u Skupštini Tuzlanskog kantona te sada zvanično u svojim redovima ima 16 zastupnika.

Ovoj stranci u Tuzlanskom kantonu trenutno pripada pozicija premijera na kojoj se nalazi Irfan Halilagić, uz osam ministarstava, a u rukovodstvu kantonalne skupštine imaju zamjenicu predsjedavajućeg Lejlu Vuković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti