19.05.2024.
HomeNovostiŽivinice: Pretresi na većem broju lokacija, više osoba osumnjičeno za zloupotrebu položaja...

Živinice: Pretresi na većem broju lokacija, više osoba osumnjičeno za zloupotrebu položaja i lihvarstvo

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK, i uz naredbu Općinskog suda Živinice, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju pretrese na većem broju lokacija u Živinicama nakon čega će slobode biti lišeno više osoba.

Pretresi se obavljaju na sedmičnoj pijaci u Ciguljama u Živinicama, u JP „Horizontala“ Živinice, u poslovnim i stambenim objektima koje koriste osumnjičeni kao i na nekim drugim lokacijama. Više osoba je osumnjičeno da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u udruživanju radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlašćenja, lihvarstvo i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem. Pojedini članovi grupe su imali različite uloge prilikom činjenja ovih krivičnih djela.

”Organizator grupe je, uz ova krivična djela, osumnjičen i za pranje novca, davanje dara ili drugih oblika koristi i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Obzirom na to da su i dalje u toku pretresi na većem broju lokacija u Živinicama i da je potrebno duže vrijeme za njihovo okončanje, više detalja o istrazi ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon dostavljanja izvještaja od MUP-a TK i ispitivanja osumnjičenih u Tužilaštvu,” saopćili su iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti