14.04.2024.
HomeNovostiZbog straha od sankcija banka zatvorila račun Gorice Dodik: Zaključana "Srpska kuća"

Zbog straha od sankcija banka zatvorila račun Gorice Dodik: Zaključana “Srpska kuća”

Osnivačica Fondacije “Srpska kuća” Gorica Dodik, kćerka predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, saopštila je da je banka zatvorila račun ove fondacije.

“Sankcije koje su uvedene onima koji neće da budu podanici i marionete Michaela Murphyja, a koje su također uvedene i meni zbog zamislite podrške mome ocu, jučer je banka zatvorila račun fondacije i time se onemogućio dalji rad. Sva neutrošena sredstva sa računa smo vratili donatorima kojima i ovom prilikom želim da se od srca još jednom zahvalim na podršci”, napisala je Gorica Dodik.

Podsjetimo, Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država u oktobru 2023. uvelo je sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Igoru i Gorici. Njihova imena su na spisku sankcionisanih osoba Ministarstva.

Tako se na spisku nalaze restoran “Agape” u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, Igorove supruge, te kompanija “Agrovoće” u vlasništvu Gorice Dodik.

Na listi sankcionisanih firmi je i “Fruit Eco“, čiji su osnivači Igor Dodik i Mirko Dobrić, te kompanija “Global Liberty“, čiji su vlasnici Igor i Gorica Dodik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti