23.04.2024.
HomeSvijetUkrajinski obavještajci tvrde: Pokolj u Moskvi naredio je Putin, kako bi okrivio...

Ukrajinski obavještajci tvrde: Pokolj u Moskvi naredio je Putin, kako bi okrivio Ukrajinu i opravdao eskalaciju rata (VIDEO)

Ukrajinska vojna obavještajna služba optužila je Kremlj i njegove specijalne službe da su orkestrirali smrtonosni napad navečer blizu Moskve kako bi okrivili Ukrajinu i opravdali “eskalaciju” rata.

“Teroristički napad u Moskvi planirana je i namjerna provokacija ruskih specijalnih službi po nalogu (Vladimira) Putina. Cilj mu je opravdati još oštrije udare na Ukrajinu i totalnu mobilizaciju u Rusiji”, uvjerava GUR, smatrajući da se napad “mora shvatiti kao Putinovu prijetnju da izazove eskalaciju i produži rat”.

U napadu na koncertnu dvoranu u blizini Moskve, u kojem je sudjelovalo više napadača u maskirnim uniformama, naoružanih automatskim oružjem, prema posljednjim zvaničnim podacima ubijeno je 93 ljudi, ali se strahuje da bi moglo biti i više.

Na društvenim mrežama objavljeni su novi, današnji snimci na kojima se vidi dobrim dijelom uništena dvorana Crocus City Hall, a ispred koje su i dalje brojne spasilačke ekipe, policija, vatrogasci…

Ruske službe potvrdile su da je uhapšeno više osoba među kojima su i četiri direktno umiješane u sam napad. Kod njih su navodno nađeni pasoši Tadžikistana.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti