27.05.2024.
HomeNovostiZaraženi predsjednik Privredne komore FBiH - Mirsad Jašarspahić danima hodao po sastancima,...

Zaraženi predsjednik Privredne komore FBiH – Mirsad Jašarspahić danima hodao po sastancima, sjednicama, televizijama…

Nakon što je utvrđeno da je i predsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić pozitivan na koronavirus, kako nam je rečeno, u institucijama Federacije BiH uslijedila je svojevrsna panika.

Jašarspahić, naime, testiran je tek jučer, i to na njegovo insistiranje, a bio je u kontaktu sa zaraženim direktorom “Igmana” Đahidom Muratbegovićem 13. marta. No, tek 19. marta je odlučio da ide u samoizolaciju nakon informacije da je Muratbegović pozitivan. Alarmantno je da je Jašarspahić 19. marta, prije nego što se izolirao, bio na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV), a tri dana ranije i na proširenoj sjednici Vlade FBiH.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” i Edhem Biber, predsjedavajući ESV-a.

– Tačno je da je bio. On je bio na sjednici s delegacijom poslodavaca. To je bilo 19. marta. Ja uopće ovo nisam znao. Mogu samo reći da je ovo krajnje neodgovorno. Na sjednici je bilo 25 osoba. Sada ćemo vidjeti šta će biti. Neki koji su bili blizu njega najavili su da će se testirati, neki su se testirali. Poput premijera Fadila Novalića, ministra Nermina Džindića, Zlatka Hurtića. Ja zaista ne znam kad je trebao u samoizolaciju, ali ovo je zaista nevjerovatno – kaže Biber.

I sam Jašarspahić potvrdio je za “Avaz” da je bio na sjednici ESV-a, kao i tri dana ranije na tematskoj sjednici Vlade Federacije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti