Vulin ostavio cvijet ispred murala ratnog zločinca Ratka Mladića i pokazao zločinačko lice Vučićevog režima

0

U noći s utorka na srijedu u Beogradu je bilo prilično napeto kada je, kako smo već pisali, grupa prosvjednika, građana, aktivista iz nevladinih udruga, ali i članova opozicije htjela iskazati nezadovoljstvo zbog incidenta u Njegoševoj ulici, kada su aktivistkinje gađale jajima mural ratnom zločincu Ratku Mladiću, a nakon čega su privedene.

Protest je, podsjećamo, završen bez većih incidenata, ali kako je jedan od okupljenih izjavio, protesti će se nastaviti i narednih dana.

Ulice su bile zatvorene za saobraćaj, a više desetina policajaca u civilu i više desetina policajaca u opremi za razbijanje demonstracija je bilo raspoređeno svuda okolo.

Kako je javio reporter Nova.rs, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin se pojavio sinoć u Njegoševoj ulici i ispred murala Ratku Mladiću ostavio cvijet.

Prilazak muralu, kako su prenijeli srbijaski mediji, nije bio nikome moguć pa ni građanima ni opozicionarima političkoj vlasti, ali je ministru Aleksandru Vulinu njegova policija čuvala leđa dok je ispred murala Mladiću ostavljao cvijeće.

Mnogi su osudili ovaj čin Vulina na društvenim mrežama uz poruke da nema sramotnijeg čina od tog da Vulinova policija čuva mural ratnog zločinca te su time kako kažu “poistovijetili državu s ratnim zločinima”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here